HTML

Irodalmi legendák

Kutató munka eredményei, tapasztalatai: a két világháború közötti idő irodalmi életéről, majd az azt követő évtizedekről Újhold- Évkönyv és a megújult 1986 utáni Évkönyvek Legenda-gyártás Legenda-foszlatás A kedvencek :?Weöres Sándor Gyurkovics Tibor Döbrentei Kornél

Friss topikok

Linkblog

Kornél

2011.05.14. 12:43 Irodalmi legendák

Puha arc, laza frissen mosott haj..magas szélles váll. zakó? pantaló..Elég jól néz ki..Szeme a régi  de nyugtalan. kérdem hogy mi ez a  versbeli üzetés.

 

Ki űzi hajtja..Hová menne, ki elől. Hogy nincs a helyén? Hát mit várt Makovecz megveregette a vállát, Gyurkovics csaknem fiának fogadta..

Egy fehér vászonlepedőn megnyugodhat biztos telik még neki borra kenyérre. igen a szomorú, hog a hajtásban cukorbaja  veri, bántja..Hogy figyelni kell minden kortyra, hogy a század elmúlt, amikor Masfeldek haltak meg igaztalanulhogy a fiatalok 56-ban tmetelenül voltak a hideg télben a Gyulai Pál utcában..Szobor kell nekik. tábla márványból  brozplakettek..Nekik , igen. Gyurkovics-estre későn küldte a verset- igen lobbiztam érte- de felolvast valaki. Nyugtatom. A lyukasór esten feloldóüdik. már nevet, ölelik visszatall..Kiss Dénes józanul ,értékelve Kornél minden szavát  nézi8..Örül. Trianon  társaság kettőjüké. Egy üg ahol két jó ember tevékenykedik.De meddig..Ha kihal a nemzedik. nem kellmár Trianont sem emlegetni. 8o év nagy idő..Apám is egy szálfa volt abból a nemzedékből Hol van most ki emlegeti? prédikációit.., tanácsait, imáit, jósgát.

 

komment

süti beállítások módosítása