HTML

Irodalmi legendák

Kutató munka eredményei, tapasztalatai: a két világháború közötti idő irodalmi életéről, majd az azt követő évtizedekről Újhold- Évkönyv és a megújult 1986 utáni Évkönyvek Legenda-gyártás Legenda-foszlatás A kedvencek :?Weöres Sándor Gyurkovics Tibor Döbrentei Kornél

Friss topikok

Linkblog

Kosztolányi 125 éve született

2010.03.05. 22:52 Irodalmi legendák

Várnegyed Galéria -fotók

A kiállítást  Gyurkovics Györgyi  rendezte, A fotók anyagát készen kapta, de keretet az Ikeából Gy. vásárolta, az aluminium keretet  feketére festette. A polg.mester  söfőrje  hozta el a Galériába,   az utolsó két napon segítettem felrakni a falra, de előtte  többszáz lyukat  gipszeltünk be az előő képek helyén..Először  tragikusnak tűnt, aztán megoldottuk..

A Cseh Tamás képek , plakátok helyére most- Kosztolányi  élete képekben - került. A főbejáraton ott A Véletlen  hercege...a kis 5-7 éves  gyermek fotója  -12o évvel korábbani. Csipkés gallérban..Szabadkán.

A kiállítást  Sediánszky  nyitotta meg, Bánffy Edit mondta el a Hajnai részegség c. verset  ...kezében a kötet..Sediánszky  megjegyezte,hogy" nagy vers,és óriási sikere lenne a kisasszonynak ,ha meg is tanulta  volna , akkor bejárthatná vele az egész országot.".Edit leforrázva mondta. " Egy nappal korábban kapta a felkérést, mert Nagy Anna betegeségre hivatkozva lemondta a versmondást."

 

A vers óriási mondanivalója :"egy ismeretlen  nagy úr vendége voltam a Földön..."

Ha majd lesz időm megnézem a Pacsirta c. Kosztolányi műből készült  filmet és az Édes Annát egy-egy délután..Hisz bárki, aki betér  megnézheti. Ingyen.

komment

süti beállítások módosítása