HTML

Irodalmi legendák

Kutató munka eredményei, tapasztalatai: a két világháború közötti idő irodalmi életéről, majd az azt követő évtizedekről Újhold- Évkönyv és a megújult 1986 utáni Évkönyvek Legenda-gyártás Legenda-foszlatás A kedvencek :?Weöres Sándor Gyurkovics Tibor Döbrentei Kornél

Friss topikok

Linkblog

Egy film Andrej Wajdától

2010.03.05. 22:50 Irodalmi legendák

A wilkói kisasszonyok..

Nahát ez egy nagyszerű  film az Örökmozgóban Perlaki Tamás  jóvoltából Mégcsak nem is drága a belépő  hisz  csaknem zártkörű előadás, klub-szerű

Az I.világháború után játszódik  vidéken...

Fő szereplője  egy háborút viselt  meg szálkásodott, ,  férfi, aki elhunyt barátja temetésére jön.. Ha korukat  számolom max. 38-4o évesek  lehettek.

A katoliuis  temetőben a trauma  hatására  a temetés utána férfi összeesik,  segítségére siet  a távozó pap....Az orvos  levegőváltozást  javal. Igy indul el vidékre nagybátyjáékhoz...akik gazdasági  szomszédja  aWilko-n lévá nyaraló család..lányokkal és férjes asszonyokkal.

Eltűnt  világ meleg buja szines és emberi  ugyanakkor, tele féltéssel, szerelemmel, féltékenysgégel csalódással, tapasztalt és tapasztalaltan  nők felkínálkozásával...itt-ott egy férj is, brutális, vagy számító..

és titok a temetőkertben ,nem a családi kriptában, hanem a kerítés mellett eltemetett leány, aki 15 év  halott. Az, hogy szerelmi bánat, vagy öngyilkosság   a világháborúba készülő fiatal férfi miatt...aki  azon a búcsú éjszakán mégis a másik wilkói lánnyal  töltött egy biz. időt..lehet ok erre?

Meg lehet fejteni...de minek. Még most titok lengi körül a gazos elhagyott sírt amit hősünk két kezével tép  és a legkisebb lányra  bíz..akiben fellángol a szerelem a férfi iránt.

Lehetne folytatás  de már csak képzeletünkben ...mert az elköszönés éjjelén megintcsak  a 4 lány -asszony közül egy ágyba viszi hősünket.  Ebből kell megmenteni, ebből.. az  újabb öngyilkos jelöltet a legfiatalabb wilkói lányt.

Állomás..vonat , első osztály  ,őszi táj,  robog a vonat ..már téli táj...még mindig  robog..sötét alagút   és nincs vége..

komment

süti beállítások módosítása